IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat обяви производствените си планове

Испанската фирма Seat, член на групата Volkswagen, обяви производствените си планове до 2010 г.

Seat обяви производствените си планове
Най-интересното което предстои да видим от Seat е все още ненаименован SUV модел, новите Ibiza Cupra и Sportback, новият Exeo и смяна на поколението при Altea. 


Първо ще видим някои от моделите на Ibiza, а SUV автомобилът ще има премиера през 2010 г. Първият нов модел на Seat който ще видим още през 2009 г. е Ibiza Sport Coupe. През февруари 2009 г. ще видим и „горещата” версия FR. През март ще се появи Exeo, а през април ще и първият вариант на Altea, малко след това ще има дебют и новият Leon. 

На автомобилния салон във Франкфурт през следващата година ще видим премиерата на новия хечбек Cupra, който ще бъде създаден на базата на концепцията Bocanegra (на снимките). Спортният дизайн на този автомобил ще бъде подкрепен от би-турбо двигател TSI с обем 1.4 литра. Скоростната му кутия ще бъде седем степенна, тип DSG, позната от редица модели на VW. 


Новата Ibiza Cupra ще бъде предлагана във версии с три и с пет врати. Ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.2 и 1.4 литра. 

Версия Ibiza FR ще има мощност 150 к.с. (112kW) идващи от турбодвигател с обем 1.4 литра, докато версия Cupra ще бъде с турбоагрегат с обем 1.8 литра, но в съобщението липсват конкретни данни за мощността. 

В края на плановия период през 2010 г. ще се появи нов SUV модел заедно с Ibiza Sportback.  
0 от 500