IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийна версия на Mini SAV ще видим през 2010

Следващият модел на Mini ще се появи през 2010 г.

Серийна версия на Mini SAV ще видим през 2010
Това ще бъде автомобил с пет врати и предаване 4х4, който ще видим за първи път като концепция в Париж тази есен. 


Mini определя новият си модел като SAV (Sports Activity Vehicle). Неговата каросерия ще бъде по-голяма и по-висока в сравнение с всички досегашни модели на фирмата. 

Според анализи на експерти в бранша, за да се превърне в самостоятелно печеливша фирма, Mini трябва да продава годишно около половин милион автомобили. 

С пускането на новия SAV от фирмата се надяват да достигнат до около 350 000 продадени автомобили годишно. 

Ако моделът е успешен, той ще бъде последван от вариант с предаване на движението само към предните колела, който ще се казва Mini Maxi. 

Все още има доста неясни моменти около платформата на новия SAV. Според едни източници това е разработка на базата на днешния Clubman, според други е променен вариант на днешната платформа на Mini, приспособена за предаване 4х4. 

Официално BMW заяви, че разработката на концепцията SAV е дело на инженерите от Mini, но бъдещото й производство ще бъде в завода на Magna Steyr в Австрия. Според съобщението на BMW вече са подготвени и повечето двигатели и скоростни кутии с които ще се предлага Mini SAV. Новият SAV ще получи набор от бензинови и дизелови двигатели подобен на този за сегашното поколение на Mini. 

Вече се знае и стартовата цена на модела – около 23-24 хиляди евро. Плановете на BMW са да произвежда годишно около 80 хиляди Mini SAV в завода на Magna в Грац.  
0 от 500