IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen с „гореща” версия R на Scirocco

Започнаха да се появяват официални снимки тийзъри и компютърни образи на „горещия” Scirocco R.

Volkswagen с „гореща” версия R на Scirocco
Спортният вариант на VW Scirocco възниква на базата на концепцията GT24 Race, който беше показан по време на тунинг шоуто в Австрия Wörthersee Tour през май. 

Сега, когато наближава да видим серийната версия можем да очакваме редица общи стилови черти и технически системи от концепцията да преминат в Scirocco R. 


Агресивният дизайн на броните с големи отвори за въздух и уникални светлини за мъгла, по-изпъкналите калници, разполагането на колата по-близо до пътя, всичко това придава спортен вид на Scirocco R. 

Концепцията GT24 бе с двигател 2.0 TFSI с максимална мощност 325 к.с. (242kW). Почти е сигурно, че Scirocco R ще бъде със значително по-малка мощност от концепцията. 

Най-вероятно „горещото” Scirocco ще бъде обозначено като R20 и ще има модифициран двигател TFSI с обем 2.0 литра. Това обаче не изключва вариант автомобилът да получи двигател V6 с обем 3.2 литра, познат от сегашния Golf R32.  
0 от 500