IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови неофициални снимки на бъдещата „петица” на BMW

Известно е, че в Мюнхен се работи под пълна пара за появата на новата генерация на BMW Серия-5.

Нови неофициални снимки на бъдещата „петица” на BMW
Амбициите на Баварската фирма са да превърнат новата Серия-5 в еталон за перфектно поведение на пътя сред автомобилите от високата средна класа. 


Макар и тези шпионски снимки да показват автомобила с тежка маскировка, те дават възможност да си представим как ще изглежда този луксозен седан. Все пак трябва да се знае, че серийната версия на колата ще видим едва след около година, за когато е планирана световната премиера на новото поколение на BMW Серия-5, което ще бъде на автомобилния салон във Франкфурт. 

Премиерата ще бъде само на стандартния седан, докато „горещата” М5 и версия Touring (комби), ще видим по-късно. Специално за М5 сега се спекулира, че ще бъде представен с новия десетцилиндров двигател с обем 5.5 литра. Дали ще стане така остава да се види. 


Новото BMW от Серия-5 има фирмен код F10. Вече се знае, че колата ще бъде съвсем малко по-дълга (с 20 мм) в сравнение със сегашния модел. Доста по-голяма ще бъде обаче разликата в разстоянието между осите, което ще нарасне със 100 мм. Това без съмнение ще даде много повече възможности на дизайнерите да създадат луксозен и много комфортен салон. Превесът пред предната ос е намален, а капакът на мотора е по-спортен и нисък. 


Очаква се дизайнът да бъде по-изчистен в сравнение с този на сегашния модел, като Серия-5 сега ще прилича стилово повече на Серия-7. 

В техническата част ще има много нови неща, нека споменем само новото окачване отпред, автоматичната скоростна кутия с осем степени на ZF, системата Dynamic Performance Control, която активно преразпределя въртящия момент между колелата при завой и др. 

Новата „петица” ще се предлага с всички бензинови и дизелови двигатели с които фирмата разполага за този клас автомобили, като за първи път при това поколение на BMW Серия-5 ще се предлага и хибридна версия.
0 от 500