IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на VW Gol може да стигне и до Европа

Появиха се първите снимки на новото поколение на южноамериканския Volkswagen Gol.

Новото поколение на VW Gol може да стигне и до Европа
За незапознатите с южноамериканския автомобилен пазар, Gol е компактен автомобил с ниска цена, разработен в Бразилия и произведен в милиони бройки от 1980 г. досега. Колата се произвежда в десетки разновидности на каросерията. 


Това което виждаме на единствената снимка показана официално от VW е третото поколение на Gol, което обаче ще се продава като Gol V. Това е така, защото автомобилът премина през две по-сериозни модернизации, след които на пазара беше предлаган като Gol III и Gol IV. 

Докато при предшествениците на третото поколение двигателят беше монтиран надлъжно, при новия Gol той е напречно. Това е така защото автомобилът използва същата съвременна платформа на VW на която се произвеждат и сегашните поколения на Polo и Fox. 

Двигателите за новия Gol също ще бъдат от познатата палитра монтирана на Polo и Fox. Това ще са агрегати с работен обем от 1.0 до 1.6 литра. На бразилския пазар тези двигатели ще се предлагат с възможности за работа както на бензин, така и на био гориво. 

Освен хечбека с пет врати, който виждате на снимката, колата ще се прави и като седан, който вероятно ще се казва Voyage, както и като комби и лекотоварен автомобил с имена съответно Parati и Saveiro, които ще видим следващата година. 

От Volkswagen потвърдиха, че сегашния Gol също ще остане в продажба, докато има интерес към него. Gol е най-добре продаваният модел в Бразилия и Аржентина, но колата се предлага почти по целия свят, като може да се намери и в страни като Китай, Русия или дори САЩ. 

Сега се говори, че за да се противопостави на експанзията на Renault/Dacia Sandero на Стария континент, Volkswagen може да пусне версия на новия Gol с марката на Skoda и да я предлага първоначално в източна и централна Европа.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Автоманиак ( преди 16 години )
    Суперавтомобилче. Ако и цената ще е същата като на стария модел - няма какво да се желае повече - все пак е фолксваген. Преди две години внесоха 30 коли - в магазина ги пуснаха по 15 000 лв. и свършиха за два дни. Без коментар...