IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Впечатляваща доработка на Porsche 911 Turbo от Hamann

Немската тунингова фирма Hamann се занимава главно с доработка на модели на BMW.

Впечатляваща доработка на Porsche 911 Turbo от Hamann
От време на време обаче, експертите на Hamann се захващат и с модели на Lamborghini, Ferrari и Porsche. Едно от най-новите им произведения е доработката на Porsche 911 Turbo. 


Това е Hamann Stallion, който е предназначен за собствениците на Porsche 911, на които им се струва, че колата им няма достатъчно мощност и е прекалено незабележителна. 


В Hamann са запазили двигателя с шест цилиндъра и с обем 3.6 литра, но са го оборудвали с по-голяма турбина, преработили са блока, монтирали са нова изпускателна система и са препрограмирали управлението на агрегата. В резултат на това мощността е повишена впечатляващо - от 353 kW (480 k.с.) при стандартната версия на 464 kW (630 к.с.) при Hamann Stallion. 


Новата мощност позволява на купето да ускорява от място до 100 км/час за 3.3 секунди, а максималната скорост е достигнала 359 км/час. 


Освен двигателят относително голяма промяна има и в каросерията. Височината й е намалена с цели 80 мм. Виждаме и нови брони, прагове и заден спойлер върху капака на мотора. Преработени са и вратите, които сега се отварят нагоре. Прибавени са и 20 цолови лети тъмни джанти. 


Трябва да се признае, че резултатът постигнат от Hamann е определено впечатляващ.
0 от 500