IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover ще произвежда седем местен автомобил

Стана ясно, че Land Rover разработва модел предлагащ седем места, който ще бъде в продажба през 2012 г.

Land Rover ще произвежда седем местен автомобил
В Land Rover наричат този проект Project L486. Известно е, че новия модел ще бъде създаден на базата на Freelander. Колата ще има своя уникална каросерия, дизайн и интериор, които ще бъдат доста различни от тези на Freelander. 


Платформата на стандартния Freelander ще бъде преработена основно за да се пригоди към потребностите на новия модел. По размери той ще бъде по-близък до Discovery отколкото до Freelander. 

Седем местния модел ще използва системата за предаване на движението 4х4 на Freelander с централен диференциал. Други системи за подпомагане на off-road възможностите на колата ще са асистент при спускане, traction control, контрол на стабилността, като всички те ще се командват от кабината посредством така наречената система за Terrain Response. 

Двигателите и скоростните кутии ще бъдат от набора, сега предлаган с Freelander. Известно е, че Land Rover запази снабдяването на двигатели от Ford като част от сделката при продажбата на индийската Тата. 

Land Rover планира да произвежда седем местния Проект L486 заедно с LRX в завода си в Halewood, където сега се произвеждат и Freelander и Jaguar X-Type. От Land Rover планират да сглобяват годишно по около 70 000 броя от новия модел.
0 от 500