fallback

Боб Луц обяви цена от 40 000 долара за бъдещия Volt

Шефът по производството на General Motors Боб Луц (Bob Lutz) съобщи, че новият Chevrolet Volt ще има цена от 40 000 долара.

Това означава, че GM ще губи при продажбата на всяка бройка от хибрида, когато продажбите започнат през 2010 г., защото разработката на революционния Volt е една от най-скъпите в историята на цялата група. Луц обаче заяви, че именно разработката на иновации каквато представлява Volt, проправят бъдещето на автомобилостроенето. Според него този модел ще стане много популярен, защото по неговите думи, „ние дълбоко вярваме в електрификацията на автомобилизма”. "Беше грешка, че GM не произведе хибриден автомобил по-рано", признава Луц. Макар тези коли да не носят бърза печалба, фирмите които ги произвеждат се радват на позитивна реклама. В GM са сигурни, че продажбите на Volt ще започнат през 2010 г. „За първи път сме сигурни, че с този модел през 2010 г. ще оставим азиатските конкуренти да ни дишат прахта”, казва Луц. Първоначално Volt се рекламираше като хибриден plug-in автомобил с цена от около 30 000 долара. Сега обаче е ясно, че подобна цена ще може да се постигне само в някои от щатите, където данъчното облекчение за екологичните проекти може да помогне за по-ниска цена. За разлика от сегашните хибриди на Toyota, Volt ще може да изминава 60 км само на електроенергия преди да се включи двигателят с вътрешно горене. Зареждането на акумулаторите става от нормален контакт в електрическата мрежа.
Тагове:
fallback
  • #2
    @@@ ( преди 16 години )
    Не вярвам разработката на Шевролет да се окаже толкова сполучлива, колкото се надяват. Хибридните двигатели са неоспоримо щадящи околната среда, но за съжаление моделът на Toyota Prius, след тестовете на Open Solar Challenge, проведено в Австралия, даде много по-висок разход от този даден от производителите, докато моделът на Hyundai I30-2.0 дизелов дявигател, даде не само по-нисък разход от този на Тойота, но и с 2 литра по-малко от разхода, който се дава от производителя!!! Chevrolet трябва да поработи доста над предлаганите оттях бензинови и дизелови двигатели, и чак тогава да помисли дали да се впусне в разработването на изцяло нова технология, на чиито нужди за момента дори Тойота не успя да покрие и защити реномето си!
  • #1
    Drug ( преди 16 години )
    Hich ne go vizhdam da stane populiaren za $40,000. Tiia sa reshili da si izbiiat razhodite oshte prez pyrvata godina.
fallback
Последни