IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилеен модел на Holden Commodore

За да отбележи 20-та си годишнина, HSV, фабричната фирма за тунинг на Holden, пуска своя версия на най-новия модел Commodore Серия –Е.

Юбилеен модел на Holden Commodore
Автомобилът е задвижван от V8 двигател LS7 от Corvette ZO6. Седанът първо е бил представен като концепция, сега е наречен HSV W427 и влиза в серийно производство, естествено в ограничена по брой от 427 автомобила. Всеки от тях ще струва по 142 000 долара. 


Двигателят е с обем 7.0 литра и има осем цилиндъра като произвежда максимална мощност от 505 к.с. (375kW) и 640Nm максимален въртящ момент. Макар да е познат от Corvette Z06, той е пригоден специално за версията на Holden и се изработва ръчно. Скоростната кутия е Tremec TR6060, механична с шест степени. Според производителите автомобилът ускорява от място до 100 км/час за 4.7 секунди. 

Австралийците които са част от GM, са направили дизайна на W427 в европейски стил и искат колата да бъде близка по характер, стил и лукс до BMW M5, Mercedes-Benz E63 AMG и идващото Audi RS6. Във външния вид прави впечатление задният спойлер изработен от карбон. Джантите са с размер 20 инча. 

Всеки от 64-те дилърски центрове на HSV в Австралия и Нова Зеландия ще получи поне по един брой от произведените 427 коли. Останалите ще бъдат доставени в центровете постигнали най-големи продажби през миналата година. Първите автомобили ще бъдат при купувачите си през август.
0 от 500