IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камера следи пътните знаци при новия Opel Insignia

Новият Opel Insignia който ще се появи в продажба в Европа през тази година, ще има допълнителна екстра от камера с две функции.

Камера следи пътните знаци при новия Opel Insignia
От една страна тя ще следи ограниченията за скоростта на пътя и другите пътни знаци и ще обръща внимание на водача за тях, а от друга ще предупреждава водача при непреднамерено напускане на лентата за движение. 


Системата е наречена Front Camera System, и включва предна камера с висока резолюция, която е разположена между предното стъкло и огледалото за обратно виждане. Тя има възможност да направи 30 снимки за една секунда и е комбинирана с два сигнални процесорa, които филтрират направените снимки и при нужда информират водача. 

В зависимост от светлината системата „чете” пътните знаци от около 100 м. Когато бъде открит знак за който шофьора трябва да бъде информиран, той се появява на екрана на таблото. Системата може да дава и приоритети на различните знаци. Например знакът за забранено изпреварване получава приоритет пред знак за ограничаване на скоростта. 


Когато е включена Системата за предупреждаване при непредумишлено напускане на лентата на движение (Lane Departure Warning), тя използва втори сигнален процесор и софтуеър, който следи хоризонталната маркировка и маркира нормалното поведение на водача при смяна на лентите за движение, като взима под внимание използването на мигачите и движението на волана. Ако системата открие отклонение от нормалното движение в лентата, изпраща звуков и визуален сигнал на таблото.
0 от 500