IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи неофициални снимки на Saab 9-4X

Новият Saab 9-4X и неговият американски „роднина” Cadillac BRX, бяха „хванати” по време на тестове в Германия.

Първи неофициални снимки на Saab 9-4X
Това са първите шпионски снимки на бъдещия Saab 9-4X, който ще бъде в продажба през следващата година, след официалната му премиера на салона в Детройт през януари. 


Разработването едновременно на Saab 9-4X и Cadillac BRX спестява средства на GM, като въпреки общия произход разликите във външността и интериора са значителни. Външният вид на новия Saab 9-4X ще бъде доста близък до този на концепцията. Запазена е ъгловатата форма на вратите и голямата предна решетка на Saab. 

Шеф-дизайнер на проекта е Ендрю Дайсън (Andrew Dyson), който казва, че новият Saab 9-4X ще изглежда агресивно и ще има изчистен профил. Предната част прави впечатление със закръглените си краища, а арките над колелата са изпъкнали и ясно очертани. 


Според вътрешни на проекта хора, бъдещият 9-4X ще бъде с бензинов V6 двигател с обем 2.8 литра и автоматична скоростна кутия. Колата ще има дължина 4950 мм и широчина 1920 мм. Заедно с Cadillac BRX ще използват нова платформа, която е създадена на базата на познатата Theta 4x4 и по-новата Epsilon II. 


И двата модела ще бъдат произвеждани в завода на GM в Мексико.
0 от 500