IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще прави новите Клас А и В в Унгария

Въпреки първоначалните колебания, сега вече може да се каже с по-голяма степен на сигурност, че А и В Клас принадлежат към успешните модели на Mercedes-Benz.

Mercedes ще прави новите Клас А и В в Унгария
Именно тези два класа от моделния ред на Mercedes изпълняват стратегията за „приближаване към масите” на луксозната марка. Тази стратегия се реализира с още по-голям замах при новите поколения на Клас А и Клас В. Всъщност мястото на досегашните ще бъде заето от нови 4 модела. 


Наскоро Mercedes съобщи, че ще строи изцяло нов супер модерен завод, като за място беше избрана Унгария и по-конкретно град Кечкемет, намиращ се на 80 км южно от Будапеща. Този град е спечелил надпреварата за привличане на голямата инвестиция от Mercedes пред локации в Полша и Румъния. 

Новият завод ще изисква инвестиции в размер на 800 млн. евро. В него ще са заети над 2 500 работници. От Mercedes-Benz обещават връх на технологиите и най-модерен завод. Стана ясно, че новите модели на Клас А и В ще бъдат произвеждани именно в новия унгарски завод. 

Главната цел при разработката на новите поколения на малките мерцедеси е да се постигне висока ефективност. Това ще се реализира с новото поколение на турбодизелов двигател, който ще видим още тази година. На целта за нисък разход на гориво ще бъде подчинен и дизайнът на бъдещите каросерии на моделите от Клас А и В. 

Вече стана известно, че от Mercedes се отказват от така наречената конструкция „тип сандвич”, която ще липсва при новото поколение. Неофициално се твърди, че сред версиите на новото поколение Клас В ще има и лек теренен автомобил.
0 от 500