IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Autodelta 159 J4 2.2 C

Британската тунингова фирма Autodelta е известна с доработките си на италианските Alfa Romeo, като успява да измъкне от техните мотори невероятна мощност.

Autodelta 159 J4 2.2 C
През последната година и половина Autodelta работи върху проект наречен J4 2.2 C. Всъщност наименованието на проекта показва ясно за какво става въпрос – доработка на бензиновия двигател с обем 2.2 литра при Alfa Romeo 159. 


Според британските тунери ситуацията на пазара предопределя неясно бъдеще за големите двигатели. Затова те вече се занимават с четирицилиндровия двигател вместо досегашните проекти за V6. 

Autodelta прибавя компресор Rotrex C360–74 към известния бензинов двигател на Alfa с обем 2.2 литра. Това не е било лесна работа, защото да се съчетае директното впръскване на горивото с компресор е доста сложно. Отнело е на фирмата 18 месеца. 


Трудът обаче си е заслужавал, защото максималната мощност е повишена с 60 к.с. и достига 245 к.с. Значително е повишен и максималният въртящ момент, който от 230 след доработката на Autodelta достига 290 Nm. 

Сега доработката на стандартната Alfa Romeo 159 с бензинов двигател с обем 2.2 литра отнема на специалистите в британската фирма само 7 часа. Освен доработка на двигателя, можете да поръчате и промяна на окачването, като поръчате регулируемо спортно окачване и перфорирани спирачни дискове. 

Сега в Autodelta са разработили и спортен пакет за каросерията на Alfa Romeo 159, който ще бъде показан този уикенд в Амстердам.
0 от 500