IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийната версия на Skoda Yeti ще видим през 2009

Популярността на Skoda на европейските (и не само) пазари през последните години непрекъснато расте.

Серийната версия на Skoda Yeti ще видим през 2009
Това става и чрез новите модели на фирмата, която разширява нишите в пазара на които присъства. След по-малко от година предстои да видим серийната версия на първия SUV модел на Skoda. 


Това ще бъде Yeti, концепцията получила зелена светлина за серийно производство още преди година. Вече е ясно, че Yeti ще бъде на пазара през следващата година, като най-вероятно ще запази името от концепцията. 

Очаква се да има варианти както с предаване на движението към четирите колела, така и такива само с предно предаване. Екхард Шолц (Eckhard Scholz), шеф на техническия отдел на Skoda пояснява, че годишно ще бъдат произвеждани по около 50 000 броя от новия SUV, като повечето от тях ще бъдат версия 4х4. 

Според него има всички шансове официалната премиера на Skoda Yeti да бъде още през март 2009 г. на автомобилния салон в Женева, съобщава Automotive News Europe. 


Очаква се двигателите предлагани с Yeti да включват бензиновите 1.6 FSI и 2.0 литра, както и дизеловите с обем 1.9 и 2.0 литра. Платформата ще бъде модифициран вариант на седана Octavia.
0 от 500