IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi и PSA ще правят и електромобил

Вече няма съмнение, че бъдещето на автомобилостроенето до голяма степен е свързано с електромобилите.

Mitsubishi и PSA ще правят и електромобил
За да създадат конкурентоспособен продукт, при това в къси срокове, много производители образуват съюзи и действат съвместно. Така разделят разходите за развойна и изследователска дейност. 

При електромобилите изключително важна част е акумулаторната батерия. Фирмите за производство на батерии са желан партньор в подобни съюзи. Вече има изграден съюз между Toyota и Matsushita и Volkswagen и Sanyo.Сега същото правят и френската група PSA Peugeot-Citroen и Mitsubishi. 

Всъщност сътрудничеството на французите с Mitsubishi вече действа при производството на SUV модели. Сега японският вестник Nikkei съобщава, че скоро Mitsubishi ще доставя и технологии за електромобили на френската група. 


Mitsubishi е лидер в разработката на електромобили. Първият сериен електромобил на японската фирма ще се появи през 2010 г. Той ще бъде произвеждан на базата на сегашния модел "i"( на снимката). Електромобилът на Mitsubishi вече преминава през тестове. Акумулаторът ще бъде литиево-йонен, разположен под седалката на двамата пътници и ще задвижва електромотора, разположен в задната част на платформата.
0 от 500