IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за възраждането на Alpine

Renault обяви още към края на миналата година, че ще възроди спортния си модел Alpine.

Нови подробности за възраждането на Alpine
Това ще бъде част от програмата за въвеждане на пазара на 26 нови модели през следващите години. Сега става ясно, че Renault ще използва възможностите които му дава съюзът с Nissan и най-вероятно ще произвежда бъдещия Alpine на платформа, подобна на тази на която се произвежда Nissan 350Z. 


Спортният автомобил Alpine ще бъде позициониран в сегмента на по-малките и достъпни спортни автомобили от типа на Mazda MX-5. По този начин ще се заложи и на по-голяма ефективност и по-ниски вредни емисии, защото това ще става все по-важен показател и фактор за продажбите в Европа. 

Renault Alpine ще заложи на ниското тегло и достъпната цена, съобщава холандското издание AutoWeek.nl. Очаква се новият Alpine да бъде с двигател предлагащ максимална мощност от около 220 к.с. Двигателят ще има и по-силна турбо версия. Предаването на движението ще бъде към задните колела чрез шест степенна механична скоростна кутия. 

В същото време сега Nissan разработва нов спортен модел който ще бъде разположен в същия сегмент на пазара. Най-вероятно това е наследник на 200SX. Сътрудничеството между Renault и Nissan при разработката на автомобил от един и същи клас е неизбежно, но от двете фирми заявяват, че ще запазят елемента на конкуренция и двата автомобила ще имат съществени разлики. 

Въпреки това можем да видим някои прилики дори в дизайна на показаната концепция на Renault Alpine Interlagos и концепцията Nissan Urge (на снимката долу), за която се счита, че ще бъде в основата на бъдещия спортен Nissan заместник на 200 SX. 

0 от 500