fallback

Audi готви Q1 Steppenwolf

Стана ясно, че в Audi вече са решили да произвеждат нов компактен кросоувър, разположен в нишата под наскоро показания Q5.

Сега от Инголщад ни изненадват с ново решение за производство на малък soft-roader, който ще подпомогне изпълнението на програмата за моделен ред от 40 различни автомобили към 2015 г. Новият мини soft-roader най-вероятно ще бъде обозначен Q1 и според информации от фирмата ще се появи на пазара през 2012 г. Обстоятелствата на пазара направиха идеята на Audi за мини SUV не толкова странна. Растящите цени на горивата непрекъснато намаляват броя на ентусиастите да придобият голям SUV модел. В същото време този тип автомобили остават любими на голяма част от потребителите, най-вече заради специфичната позиция на водача и голямото разстояние от пътя, както и по-добрите им възможности да преодоляват по-трудни терени от обикновените коли. Затова производителите намаляват размерите им и ги правят по-ефективни. Сега експертите предвиждат ръст именно на компактните SUV модели на пазара, като се говори за появата на ново поколение soft-roader-и. Това означава по-скромни възможности на терен, по-нисък разход на гориво, по-достъпни цени, но в същото време запазен външен вид на SUV модел. В този сегмент Volkswagen например ще пусне нова SUV версия на следващото поколение Polo. В BMW също са започнали разработката на нов малък SUV. Според немският AutoZeitung, новият Q1 ще се казва Steppenwolf и ще бъде създаден на базата на бъдещия мини модел А1, който ще се произвежда на модифицирана платформа на Polo. Дължината му ще бъде към 3950 мм, каросерията ще е в стил купе с две врати и с трета задна врата като при хечбек. Двигателите ще бъдат доста широк набор, като между тях няма да липсват 1.4 литра TFSI с мощност 125 к.с., както и агрегат тип TSI с мощност 150 к.с. Феновете на дизела няма да бъдат разочаровани също, като ще има версии с 1.2 литра TDI и мощност 80 к.с. и 1.6 литра TDI с мощност 119 к.с.
Тагове:
fallback
  • #18
    GMC ( преди 16 години )
    Az giveq na 5 minuti ot oceana no v USA.V edin ot desette nai skapi kurorti v sveta.Pri tova v sobstvena kasta.Ne se iztakvai,zastoto karam i po nova kola ot teb.Ne se naduvam,a tova e istinata.Ti moge6 samo da mi zavigda6!!!
  • #17
    Бургазлията ( преди 16 години )
    Не знам от какво се страхуваш като си впрегнеш мозъка? Защо от закона и децата си. Най-малкото можеш да направиш така ,че децата ти да се гордеят с теб. Аз съм на 35 год. но още нямам деца. Може би нямам достатъчно време за това а може и да не съм готов още а може и просто да се оправдавам. Но нито съм нарушавал закона нито съм правил нещо с което да се страхуват децата ми (ако имах такива)просто работя и като всеки човек искам най-доброто. За мен това е важното и ти ако имаше възможност би направил същото. Мъжа иска всичко. Дали ще е най-красивата жена,кола или къща! И ако някой казва - ха тези коли са за първенюта , тая му *** *** да е в джипа му и т.н. простотии то само показва завист и злоба. Защото винаги се гледа в чуждото канче. Дори и еднакъв стандарт да имат двама души винаги чуждата кокошка е ***. Това е! В деня когато всеки погледне себе си и се събуди, тогава ще е деня в който България ще се роди отново.
  • #16
    Анонимен ( преди 16 години )
    Тряя си много *** да да лежиш на мнението на пенсиите за минали величия в автомобило-строенето при положение ,че Ауди е номер 1 при техниците пилотите , механиците,техниците и автомобилните журналисти в момента. Живей си със стара слава и карай тъпия Мерцедес .. Аз обаче предпочитам най-доброто за момента. А това е Ауди. Тряя си много *** да дадеш същите пари за Мерцедес вместо да си купиш съвършенното Ауди. Балък.
  • #15
    az ( преди 16 години )
    trebva da si mnogo tup da si kupi6 audi,za su6tite kinti mercedes....
  • #14
    Sigismund Freud ( преди 16 години )
    Охо! Кръщелнико,къде се изгуби? Благодаря за подкрепата. Ауди може и да е добър автомобил,но някои хора искат да се набият в очите на плебеите. Номера става и с други марки. Ефекта е еднакъв. Та в този дух ще кажа(напиша) един виц за психоаналитици,мои колеги,чийто имена няма да споменавам:Срещат се двама психоаналитици.Единият се хвали:"Купих си Мерцедес! Голям,черен,с най-мощния мотор,с най-много екстри! Чудовище! Най-доброто!" А другия казва:"Колега,ние сме професионалисти,защо да увъртаме!?! Дай да сваляме гащите и да си ги мерим!"Бугазлията,аз мозъка съм си го впрегнал.Ама ме е страх.От закона ме е страх.От децата ми ме е страх.Ако вярвах в Бог,и от него щеше да ме е страх.Капиш?
  • #13
    Анонимен ( преди 16 години )
    еми нормално май сте от едно село.. Толсова сте си повярвали ,че чак вече се смятате за прозорливи. ха ха ха селяци аз не съм от Люлин дори не съм от София аз съм от Бургас и живея в к-с.Лазур на сто метра от плажа живея. Колата ми не е 10 годишна а е 2005г. така ,че спрете да се изживявате като ясновидци ами се опрятайте и си впрегнете мозъците ,за да направите лев. вместо да мразите всеки ,който е работил здраво,рискувал е и е успял. Първенюта ,мървенюта квото и да кажете не ме обижда. Защото съм горд със всичко ,което правя и не се срамувам от нищо.А иначе днес времето не става за плаж жалко.
  • #12
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ti s tvoeto audi vzemi se skrii gragdanino.Ti si takav samo po dokumenti,vapreki 4e givee6 v Lulin,poslednata spirka.Takiva kato teb parveniuta v BG kolkoto iska6.Kupili ste si po edna kirliva kola na 10 g.i si mislite,4e ste hvanali gospod za t...e.Prav e S.F.,vapreki,4e s nego sme si imali sasto prepirni,no v tozi moment e napalno prav nali "Godfathar".
  • #11
    Анонимен ( преди 16 години )
    ха ха селяка с москвича май се ядоса .. Ми тъпоглаво селяче това ,че не разбираш думата сарказъм си е за теб. Това ,че по цял ден блееш след овцете и заграждаш ромките из нивите не значи ,че си компетентен. А това ,че на село викате на експлозива газово не значи ,че трябва в града да хващаме от въздуха диалекта ви. А относно статуса - нямам Q7 но съм го карал а аз имам Ауди А6 3.0tdi , това е една от тия коли ,които като минат край москвича ти си мислиш ,че си спрял. ха ха ***. хайде ходи да садиш пипера пък аз ще отида да положа морни кости на плажа.
  • #10
    Sigismund Freud ( преди 16 години )
    *** си като антична брадва. Гроздето киселее,не нагарча. "Газовата уребда" ("газовото",ако ще ме разбереш по-добре,селянино) е,всъщност експлозива,заложен под колата...За акъла и за статусите няма да ти говоря,ти си нямаш нито едно от двете! Аре,к'во съм седнал да се занимавам със селяни?!? Немския кич - парвенюшка радост!Хи-хи-хи!
  • #9
    Анонимен ( преди 16 години )
    високото грозде май ти нагарча а? Карай си москвича с газовото щото Ауди Q7 няма газово и ходи да даваш на ромките на околовръстното по 10лв. да ти *** чурката. А пък оная готината манекенка нека да *** на оня с Аудито ***. Като има акъл да си купи а ти като нямаш ще ти текът лигите и ще псуваш статуса на по-умните от теб.
fallback
Последни