fallback

Уникален концепт на BMW хвърля светлина в бъдещето

BMW дава представа за това, какви могат да бъдат конструкциите на бъдещето, представяйки новия концептуален автомобил GINA Light Visionary.

Името GINA (‘Geometry and Functions In “N” Adaptions’) и дизайнът демонстрират множество производствени новости и функционални концепции. Каросерията на GINA е опакована в мека текстилна кожа, опъната върху метална субструктура. Предницата на автомобила, страните, включително вратите представляват единна цялостна структурна единица. GINA няма обичайните елементи на произвежданите автомобили като калници, врати, покрив, заден капак. На тяхно място има нова структура, с минимален брой компоненти. Цялото това тяло е скрепено с метални струни...Шофьорът може да мести различни части от субструктурата с помощта на електро-хидравлични контроли, което от своя страна променя формата на кожата отвън .... BMW има традиция да разкрива бъдещи технологии чрез ексцентрични концептуални автомобили и GINA очевидно е суперексцентричен експеримент, чиято цел е да представи нови идеи. Ако това, което четете, не Ви се вижда много разбираемо, вижте видеото...
Тагове:
fallback
  • #24
    Анонимен ( преди 14 години )
    това е един от най-добрите модели на бмв
  • #23
    thebrainless ( преди 16 години )
    все пак става въпрос за концепт. никой няма да ви продава този автомобил! Дизайна е зверски, малко от Z4 и 6-та серия събрани в едно и добавена огромна порция въображение
  • #22
    бай уй ( преди 16 години )
    Нищо няма да спре прогреса :)
  • #21
    Sigismund Freud ( преди 16 години )
    Хайде сега,кой бил ***?!? Моето момче,хомо сапиенс(Homo sapiens)e разумен,мислещ човек.Изправен човек на латински е хомо еректус(Homo erectus).Това не е човек с ерекция,това е този,който виждаш всеки ден в прозорчето над мивката в банята! Относно идеята на БМВ-да,уникално хрумване,но ще си остане до тук.А и е малко грозно...
  • #20
    Анонимен ( преди 16 години )
    Не е ли прекалено ръбовата?Искаме овални автомобили.
  • #19
    Анонимен ( преди 16 години )
    имах предвид разумен човек.. а хомо еректос-изправен човек
  • #18
    Анонимен ( преди 16 години )
    ми ти явно си невероятно ***. И през живота си не си ходил в магазин за авточасти или не си прочел и едно списанийце за автомобили.. И не стига ,че се излагаш с тъпотата си ами и за да докажеш ,че си много по-*** от колкото на пръв поглед изглеждаш се представяш и като друг човек.. ха ха проста главо. Навсякъде се казва карбон а ,че е от въглеродни нишки и че на Английски значи въглерод е карбон го знаят и децата но тъпата ти глава като не е чувал нищо за нещо наречено "търговско наеминование" е съвсем отделен въпрос- латинското наиминование на човека е хомо-сапиенс а на Български изправен човек но ние си го наричаме хомо сапиенс що не отидеш при анатомите да им се скараш ,че го наричат така? това се учи в училище , респект е уважение на английски но го използваме и няма да ми стигне нито времето нито мястото да ти обяснявам стотиците чуждици и тър.наеминования. Просто има чуждици общоприети като наеминования. Стига се излага ,че ставаш смешен с поучаванията си ха ха ха.
  • #17
    Анонимен ( преди 16 години )
    Не се изразих правилно за колата - сигурен съм че тази "баварка" няма да е по-малко безопасна от конвеционалните купета, т. е. ще е по-безопасна... абе и аз се обърках, но пък колата си ме кефи. :)
  • #16
    Анонимен ( преди 16 години )
    Пирятел, номер 10 си е прав - carbon е въглерод на Английски език. Това, че някъде казват карбонови нишки, а не въглеродни нишки си е отделен въпрос. Но да обиждаш другите за нещо, което и ти не знаеш и още повече не си прав, си е направо смешно.Иначе колата ми харесва и съм абсолютно сигурен, че няма да е по-безопасна от конвенционалните купета.
  • #15
    Анонимен ( преди 16 години )
    кви метални нишки бе брато.. Пълен смях е тоя автомобил. И незнам балък ,който да си купи такова бризентово макетоподобие. Ти ако се блъснеш с тая кола ако ще и със златни нишки да е тъкано , повече няма да си жив пък ако ще и с 50 км. да се удариш. все пак вместо здраво купе разчиташ на метални пръчки с бризент.
fallback
Последни