IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Continental Flying Spur: на скорост

Фейслифт и допълнителен вариант Speed за 12-цилиндровата суперлуксозна лимузина на концерна VW.

Bentley Continental Flying Spur: на скорост


Луксозната лимузина в групата на Фолксваген влиза в новата моделова година с многобройни промени и внимателно преработен дизайн. Програмата е разширена и вече включва един още по-мощен вариант, носещ богатото на традиции име „Speed”, който минава границата от 600 к.с.

Дизайнът отпред и отзад се представя с нюансирани промени, като например обновена радиаторна решетка и уголемени, по-дълбоко разположени отвори за въздух, които придават свеж акцент на будещото доверие лице на Bentley. Задната броня също е нова, фарове и стопове получават хромирани елементи, колелата също имат нов дизайн.



В интериора има нови възможности за индивидуализация, по-голям избор на дървени апликации, елементи от хром, тапицерии от кожа, които могат се избират в различни цветове и дори двуцветни.
За повече комфорт се грижат нови парксензори, които вече предупреждават не само акустично, но и графично на монитора на Infotainment-системата, в която може да включите iPod и USB. Нова аудио система на Naim с мощност 1100 Watt също е в списъка на екстрите.

От гледна точка на технологиите си заслужава да споменем новата ESP система със спортен режим и темпомат, който контролира и дистанцията. Воланът е станал по-директен, окачването също има нови настройки. Като екстра може да се поръчва спирачна система с карбоново керамични дискове.

Под капака както и преди работи W12 агрегат, който принципно влиза в употреба и при Audi и VW. При Bentley двигателят разполага с 560 к.с. За по-претенциозната клиентела британците са подготвили и един още по-мощен вариант, който носи използваното за първи път през 1923 година име "Speed".



При него мощността достига 610 к.с., а максималният въртящ момент 750 Nm. Автомобилът може да спринтира (ако се налага) до 100 км/ч за 4.8 секунди, а максималната му скорост е 322 км/ч. Този модел е с 10 мм по-нисък от стандартната версия, качен е на 20-цолови колела, има тъмнотонирана радиаторна решетка и логото "Speed".
Цените още не са обявени, но и клиентелата не се интересува особено от такива подробности, все пак Flying Spur е „най-добрата спортна луксозна лимузина в света”, според сухата формулировка на Bentley.
0 от 500