IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM поема твърдо в екопосока

Cadillac Escalade ще се кара на етанол.

GM поема твърдо в екопосока


Един от най-големите автомобили на пътя, Cadillac Escalade модел 2009 ще може да се движи и с E85 етанол, освен с бензин или с всякаква комбинация между двете горива. Това се отнася и за новия Escalade Hybrid и като цяло за всички нови версии на модела. Става дума за новата flex-fuel технология на GM, за която беше съобщено, че ще се използва и при Chevrolet HHR, Buick Lucerne, Hummer H2.

По данни на Дженерал Мотърс в Северна Америка вече се движат 7 милиона автомобили, които могат да се карат на етанол. Концернът потвърди намеренията си половината от всички модели да имат flex-fuel (Е85 и/или бензин) технология до 2012. GM вече е произвел един милион такива автомобили само за миналата година.

Същевременно най-големият американски производител на автомобили съобщи, че ще увеличи производството на V6 мотори от типа HF, за да може да отговори на повишеното търсене на по-малки и ефективни двигатели за сметка на типичните американски V8. GM увеличава капацитета на една от фабриките в Мексико, където произвежда V6 агрегати до 940 000 броя годишно. Глобалният HF V6 мотор на GM се монтира на автомобили като Saturn Vue (257 к.с. 336 Nm) и бестселъра Chevrolet Malibu.
0 от 500