IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia навлиза на нови терени

Renault има големи планове за Daciа.

Dacia навлиза на нови терени
Очевидно досегашните успехи на марката дават сигурност на френската група да навлезе с нея и в нови сегменти от пазара. Плановете са в близко време да се правят по един милион автомобили годишно от тази марка. За това ще помогнат и новите модели. 


Вече е сигурно, че ще се появи вариант на Sandero SUV. Пазарът за автомобили с повишено окачване имитиращи SUV непрекъснато расте. Това кара Renault да мисли за един ценово по-достъпен модел тип „мек” SUV и марката Dacia е идеална за тази цел. 

Вероятно това ще бъде най-скъпият модел на румънския клон на Renault, но това няма да му попречи да бъде най-евтин сред автомобилите предназначени за лек “off-road” със задвижване на четирите колела. 

Технически автомобилът няма да бъде сложен, като системата за предаване на движението към четирите колела ще дойде от предишното поколение на Nissan X-Trail. 

Не е ясно дали новият модел ще бъде с името Sanderо или ще бъде измислено ново, но това не е най-важно. На пазара новият off-road ще се появи в началото на 2010. 

Наред с този модел, сега в Dacia се мисли и за нов пикап или товарен ван с предаване на движението към четирите колела.
0 от 500