IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen ще прави нов MPV модел

Новият вариант на Citroen MPV С3 излиза от неизвестността и вече има снимки, които показват как ще изглежда.

Citroen ще прави нов MPV модел
Новият мини MPV ще бъде произвеждан на базата на C3, като на пазара ще се появи в началото на следващата година и ще конкурира Nissan Note. 


Сега Citroen продава най-много MPV модели в Европа и новият модел е важна част от плановете на фирмата да се утвърди като номер едно в този сегмент. Освен с Note, новият модел на Citroen ще съперничи и с автомобили като Honda Jazz и Renault Modus, а също и с новото поколение на Opel/Vauxhall Meriva. 

C3 MPV е предназначен за клиенти които искат пространство и практичност в един компактен автомобил. Както Citroen традиционно прави, клиентите ще бъдат привлечени и от добър дизайн. Макар да има маскировка, личи че новият C3 MPV изглежда привлекателно. Интересно е, че в дизайна прозират елементи от концепцията C-SportLounge, показана на автомобилния салон във Франкфурт. 


Отпред впечатляващи са фаровете изпъкващи върху голямата маска. Светлините за мъгла са ниско долу, а отворите за въздух са доста големи. В задната част колонката има нещо от стила на C4 Picasso, но е по-тънка и дава възможност за по-добра видимост. Изпъкналите арки над колелата и страничните предпазни панели придават спортен дух и агресивност. 

При C4 Picasso панорамния прозрачен покрив се превърна в много желано допълнение и сега логично го виждаме и при MPV C3. В интериора също има много неща от Picasso, като централния дигитален дисплей и голяма част от уредите. 

Новият модел ще бъде произвеждан на платформата на PSA Peugeot-Citroen PF1, на която вече се произвежда Peugeot 207 и ще се произвежда следващото поколение на C3, което ще видим към 2010 г. Дължината на новия MPV ще бъде към 4000 мм, което ще запази компактността и приложимостта в градски условия. Височината ще подсигурява достатъчно обем за пътуващите до пет възрастни. 


Ще има плъзгаща се задна врата, което ще прави колата още по-практична. В същото време автомобилът обещава и доста луксозни допълнения. 

Двигателите ще включват широка палитра от агрегатите на PSA. Ще може да се избира между бензинови двигатели с обем 1-4 и 1.6 литра, както и дизелови HDi с обем 1.6 литра. Скоростната кутия ще бъде полуавтоматичната SensoDrive. Моделът ще бъде със системата stop-start за по-висока икономичност. 

Очаква се серийната версия на C3 MPV са има премиера през есента в Париж. В продажба ще я видим още от началото на идната година, като прогнозната цена започва от 13 000 евро.
0 от 500