IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има нова Lancia Fulvia

Fiat Auto показа за първи път вижданията си за бъдещeто купе Lancia Fulvia в далечната 2003 г. като концепция във Франкфурт.

Ще има нова Lancia Fulvia
Заради славата на класическата Fulvia, колата беше посрещната с ентусиазъм още тогава. За нещастие нестабилното тогава финансово състояние на Fiat и фактът, че концепцията беше произведена на остарялата платформа Mk2 на Fiat Punto, за концепцията нямаше бъдеще. 


Сега източници от Италия съобщават, че проектът ще бъде възстановен и нова версия на Fulvia ще видим още тази есен в Париж. Източниците обаче не са единни за това каква точно ще бъде представената Fulvia. Според едни данни това ще бъде купе, според други колата ще има сгъваем твърд покрив. 

Във всички случаи обаче, моделът ще бъде произвеждан на платформата на Alfa Romeo Mi.To. Вече е ясно, че Lancia Fulvia ще има нов вид, различен от този представен в концепцията от 2003 г. Шефът на дизайнерския отдел на Lancia Марко Тенконе (Marco Tencone) е начело на екипа, който ще оформи новия вид на колата. 

“Когато се появявате в нов сегмент вие трябва да се представите и с нов дизайн. Наша цел е да развием нов изразителен стил на Lancia”, казва Тенконе.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Mercedes RuLLLzZzZzZ ( преди 16 години )
    Старото SLK !
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 16 години )
    Концепцията ми напълни душата при излизането си през 2003. Не прилича на нищо познато - формата на купето и интериора бяха на много високо ниво. Предницата не беше толкова впечатляваща. Последните 15-20 години Ланча си спечели имиджа на бракма, която никой не харесва и е време вече да си съпят на краката. Очаквам нещо забележително наесен.