IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и General Motors подобряват качеството

Ford Motor Co. и General Motors Corp. Печелят впечатляващи позиции, според новото проучване на J.D. Power за качеството на автомобилите, докато Chrysler изостава от останалите големи в индустрията.

Ford и General Motors подобряват качеството
Mercury, марка на Ford, успява да се класира по-напред в проучването от Honda Motor Co. За първи път от страшно много време насам американска марка успява да изпревари японците, а Chevy Malibu (на GM) се нареди като един от най-добрите нови автомобили за тази година. За разлика от тях трите марки на Chrysler се класират под средното ниво, а Jeep се нарежда последен в изследването.

"Ford показа чувствително подобрение за последните пет години, което се дължи на преструкторирането", казва Дейвид Летсън (David Letson), старши вицепрезидент по качеството на автомобилните продукти в J.D. Power. "Досега толкова бърз прогрес не е показвал никой от големите серийни производители."
"Наясно сме, че трябва да мине много време, за да спечелим отново доверието на потреителите", казва Бени Фаулър (Fowler), шеф по качеството във Ford пред изданието The Detroit News.
Ford се качва от No. 10 (миналата година) до No. 8, където измества Jaguar в класацията, която измерва броя на механични проблеми и удовлетворението на потребителите от дизайна по време на първите 90 дни от придобиването на нов автомобил.

Дейвид Сарджънт (David Sargent), вицепрезидент по автомобилните проучвания в J.D. Power, казва, че качеството на автомобилното производство се е подобрило в световен мащаб, за цялата индустрия с 6%. На 100 автомобила сега се падат средно по 118 проблема, спрямо 125 за миналата година.

Porsche за пореден път е най-високо класираният бранд с 87 проблема на 100 коли, следва Infiniti с 98 и Lexus с 99. Mercedes-Benz и Toyota поделят четвъртото място със 104, следвани от Mercury на позиция 6 със 109. Останалите марки в Топ 10 са Honda със 110, Ford и Jaguar със 112, Audi, Cadillac и Chevrolet със 113 проблема на 100 автомобила.
Hyundai, Pontiac и Lincoln също се класират над средното ниво, Lincoln направо пропада до 15-то място от 3-то. Mazda, която е под контрола на Ford, осъществява най-големия годишен прогрес в рамките на тази класация поделяйки 22-ра позиция с GMC, при 34-то място за миналата година (от общо 35).

Jeep има най-висок брой сигнализирани проблеми 167 на 100 автомобила. Chrysler и Dodge се подобряват спрямо миналата година, но все още са под средното ниво за индустрията.
Mercury, марка на Ford изпреварва Honda в проучването за модели от 2005 година. Двете марки в тази класация съответно на 2-ро и 3-то място, а първа е Toyota.

Повече за класацията и критериите, по които е правена, вижте на сайта на JD Power
0 от 500