IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab Turbo X, само черни, само 600

На автосалона във Франкфурт шведската марка представи модела Turbo X, посветен на 30-та годишнина от първия турбо модел на Saab, 99 Turbo.

Saab Turbo X, само черни, само 600


Сега най-новото турбо е вече на пазара в Съединените щати. Turbo X се различава от останалите 9-3 по някои нови елементи и има за цел да представи новата система за задвижване на четирите колела на Saab XWD.

Моторът е 2.8 литров V6 (естествено с турбо) и мощност от 280 к.с. Стандартният спринт от място до 100 км/ч се осъществява за 5.7 секунди. Максималната скорост на Turbo X e 250 км/ч.

Системата XWD предлага компютърно управление на данните от ABS и ESP сензорите и позволява прецизно разпределение на силата към колелата, на които е най-необходима. Така се постига отлична стабилност в завои.

Серията Turbo X е ограничена само до 600 броя за 2008 година, а цената в Щатите е 42510 долара за седана и 43310 долара за комбито. Всички автомобили са черни.
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Христо Михайлош ( преди 16 години )
    Имах късмета да се возя в такъв сааб на тест драйва.Много добра машина:)))Но определено не е за дупките около бистрица и симеоново
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Wartburg ( преди 16 години )
    Браво браво...който си е взел такава голям късметлия :)
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    каутон ( преди 16 години )
    Алоооо, писачите, за чий сте я пуснали сега тази статия? За БГ има 2 бройки и те вече са продадени. За ТурбоХ всичко което сте казали и казано отдавна и многократно. На кого тука му дреме колко струва колата в Щатите. С подобни статии не си правите сайт-а по-интересен, а се застрелвате сами в крака!