IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Breckland Beira: нов британски бутиков спортист

На автосалона в Лондон на 9 юни ще бъде представен нов спортен автомобил: Breckland Beira. Компанията е специализирана в производство на малки серии и прототипи за международни клиенти и сега „хвърля в боя“ нов собствен модел.

Breckland Beira: нов британски бутиков спортист

Двуместната Beira е базирана на платформата Kappa на Дженерал Мотърс. Същата база се използва и за популярните роудстери Opel GT, Saturn Sky, Pontiac Solstice и сравнително неизвестния в Европа модел Daewoo G2X, който естествено прилича на другите три споменати.

Под капака се крие LS2-V8-мотор също на GM. Агрегатът има мощност 400 конски сили и се среща в идентичен вид при модели на Corvette, а също и при Pontiac GTO. Двигателят се комбинира с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Целият автомобил Beira има тегло от 1400 кг, което му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната му скорост е 250.



Особеното при Beira е, че може да се движи на бензин и на газ, а в комбинация може да измине 1120 километра без зареждане. Окачването е немско, по-точно швабско на KW Suspension от Фихтенберг. Спирачната система с 325 мм дискове произлиза от британския специалист HiSpec. Каросерията е качена на 18-цолови колела, които по поръчка могат да бъдат сменени и с 19-цолови.

Серийното оборудване на Beira е много добро. Без доплащане има на разположение 7 инчов тъчскрин, DVD плеър, вход за iPod, Bluetooth за телефон и 30 гигабайтова навигационна система. В списъка с екстри срещу доплащане има между другото и камера за наблюдение назад. Пазарният дебют на този автомобил е предвиден за ноември за Великобритания. Още не е ясно, дали колата ще се продава на други пазари в Европа. На Острова обаче, цената му е закръглена на около 70 000 евро.

0 от 500