IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volt се качва на конвейра - Hummer излита?

Във времената на високи цени на горивото Дженеръл Мотърс ще заложи повече на малките и електромобилите.

Volt се качва на конвейра - Hummer излита?

Бордът на директорите на GM даде зелена светлина на финансирането на проекта Chevy Volt, автомобилът задвижван с електрическа енергия. Концернът има ясна цел – до края на 2010 електромобилът трябва да в търговските мрежи, заяви Рик Уегонър (Rick Wagoner), шеф на GM.

Същевременно се затварят четири завода за пикапи в Северна Америка. Клиентите търсели все повече по-икономични автомобили. В резултат на това заводите в Охайо и Уисконсин, производствена линия в канадския Ошауа (Oshawa), както и една фабрика в мексиканския Толуса (Toluca) прекратяват производство. Там се произвеждат основно пикапи и SUV – машини.

Същевременно изглежда се коментират и различни варианти за бъдещето на луксозната марка Hummer. Евентуалната й продажба е доста вероятна хипотеза.
Концернът възнамерява да заложи за марката Chevrolet нова световна програма за малки автомобили. Като начало започва производството на малък икономичен модел в Охайо. GM очаква чрез програмата си за преструктуриране да реализира икономии от порядъка на един милиард долара годишно след 2010.

Най-големият производител на автомобили в Съединените щати, чиято гама модели се състоеше основно от огромни и тежки SUV и пикапи, сега се опитва да реагира гъвкаво на клиентските настроения, защото продължава да търпи огромни загуби, докато японските конкуренти профитират от повишеното търсене на малки автомобили.
0 от 500