IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Ford Mustang ще изглежда по-компактно

Ford Mustang, модел 2009, чиито продажби ще започнат в САЩ в началото на идната година, ще има размерите на каросерията на сегашния модел.

Новото поколение на Ford Mustang ще изглежда по-компактно
Въпреки това колата ще изглежда доста по-компактно. За това говори директорът на Американското дизайнерско отделение на Ford Питър Хорбъри (Peter Horbury). 


"Сега разполагаме с кола, която много по-добре подхожда на съвременната действителност, в сравнение с Dodge Challenger или Chevrolet Camaro. Тези коли изглеждат доста по-големи и старомодни. Купувачите се нуждаят от икономични спортни автомобили или поне от такива които приличат на икономични”, казва Хорбъри. 

Все още от фирмата не дават подробни данни как ще изглeжда бъдещият Mustang. Знае се обаче, че целият набор двигатели за този модел, включително и за „горещата” му версия ще бъде модернизиран. 

Във Ford разработват новия двигател V6 серия EcoBoost, кйто има две турбини. От Ford съобщават, че двигателят ще има мощност 415 к.с. Знае се и за разработката на нов атмосферен двигател V8 с обем 5.0 литра. Очакваната му мощност ще бъде около 350 к.с. 

Сега съществуващата по-малка версия на V8 с обем 4.6 литра с мощност 315 к.с. също ще се запази. „Горещият” Mustang Shelby GT500 ще бъде с V8 с обем 5.4 литра и мощност 500 к.с. 


Базисната версия на Ford Mustang ще продължи да се предлага с V6 с обем 4.0 литра. 
0 от 500