IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще произвежда Х1 в Лайпциг

Растящите производствени разходи изискват разполагането на производството на отделните модели в най-удобните за това места.

BMW ще произвежда Х1 в Лайпциг
Това е стара практика при BMW. Големите SUV модели на фирмата, Х5 и Х6 се произвеждат в САЩ, а сега става ясно, че очаквания малък SUV Х1, който ще се продава главно в Европа, ще се произвежда в Лайпциг. 


BMW X1 ще бъде позициониран под Х3 и ще бъде монтиран с двигателите от Серия-1. Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела X-drive 4WD, която познаваме от X3. BMW планира да произвежда годишно по 100 000 броя от модела Х1. Целта е да се конкурира Mercedes-Benz GLK и Audi Q3. Предварителната цена ще започва от около 30 000 евро, пише Automotive News Europe. 

Пренасянето на бъдещето производство на Х1 в Лайпциг отменя решението за производство на този модел от австрийската Magna Steyr, където обаче ще продължи да се произвежда сегашното поколение на Х3. 

Все още няма решение къде ще се произвежда бъдещата серия V на BMW. Голямо е търсенето за подобен тип кросоувър и в Европа и в САЩ. Засега е потвърдено, че от V Серия ще се правят модели на базата само на Серия-3 и Серия-5. Ако се окаже, че търсенето за този бъдещ модел е високо и от двете страни на Атлантическия океан, нищо чудно производството да става в два завода – и в САЩ и в Европа.  
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Уфф бесен съм ,че любимата ми марка е потънала в абсолютно безидейна дупка. Имам чувството ,че сякаш се опитват да наложат дизайн ,който никой не харесва и не иска да вижда. И вместо да се съобразят с мнението на феновете на марката те се опитват да налагат стила, който ще унищожи славата на марката. Колко малко бе нужно на Ауди да подобрят дизайта - сложиха голяма решетка и красиви фарове с светлодиоди и хоп с една пластмасова решетка и един фар смениха целия имидж. Толова малко е нужно да се направи-BMW двигателите ни са най-добрите само трябва да се направи по-лесното да смениш нещо в решетката и фаровете ,за да получиш супер дизайн. Яд ме е на тъпите Аудита, много ме е яд. Но признавам ,че евтиния ефект от фара и решетката свърши голяма работа.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Вече лафа "грозно BMW" става все по-на място. Първа серия бе най-грозната кола ,която бях виждал на това мини-джипче няма стигане по грозота.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    jamakashi ( преди 15 години )
    Хаха наистина са откраднали от Шкода Румстар. А задницата е 100% от джипа на Пежо и Ситроен. повече от очевидно е ,че след превъзходния дизайн на 6-ста серия BMW имат проблем с дизайна на новите си автомобили и това прави впечатление на всички автомобилни дизайнери- За това и от BMW уволниха шефа на дизайнерския отдел на 7-*** серия. Но се надявам скоро пак да избухнат с адския дизайн к които доминираха допреди 5-6 години.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    delta ( преди 15 години )
    90% ot horata koito pi6at tuk sa pulni laici i se proznasiat za ne6ta ot koito ne razbirat... dizaina e ok, markov i stilen ... dobra kola 6te bude
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 15 години )
    На мен ми харесва точно защото е по-ръбато от събратята си :)))
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    еми БМВ ще си сърбат попарата. Страшно грозен автомобил. Някъкво бледо копие на Шкода Руумстър. Но много по-гразно, ръбато това е някакво недоразумение явно.