IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda с нов миниван

Вчера в Токио Honda представи нов модел – компактен мини ван наречен Freed.

Honda с нов миниван
Името на новия автомобил идва от английската дума "freedom", (свобода), което показва идеята залегнала при създаването на този модел. 


Мини ванът е произведен на базата на обновената Honda Jazz (Fit). Интересно е, че широчината на Freed е останала същата като при хечбека, но разстоянието между осите е увеличено в сравнение с Jazz от 2500 на 2740 мм. Дължината на мини вана е 4215 мм, а височината 1715 мм. Това е в повече от размерите на „донора” Jazz, съответно с 300 и със 190 мм. 


В Япония Honda Freed ще се предлага в три варианта – с пет, със седем или с осем места. Ще има и версии с предаване само към предните колела или 4х4. 

Базисният двигател на Honda Freed ще бъде бензинов с обем 1.5 литра и мощност 120 к.с. Цената на новата Honda Freed ще започва в Страната на изгряващото слънце от около 1.6 милиона йени или към 15 000 долара. 


Плановете на Honda са да продава в Япония по 4 000 автомобила от новия модел на месец. Дали Freed ще бъде предложен и на други пазари, засега остава неизвестно.
0 от 500