fallback

Шотландци ще правят супер автомобил

Шотландското дизайнерско студио Dowdeswell & Hardie ще започне в началото на следващата година серийно производство на супер колата Falen.

Името означава демон от местния фолклор, но създателите искат да постигнат наистина демоничен автомобил на пътя, който да носи сила и агресивност. Колата ще има официален дебют на автомобилния салон в Женева през пролетта на следващата година. Когато се казва, че шотландците ще започнат серийно производство на този модел е малко пресилено, доколкото решението е да бъдат произведени само 4 броя от него, пише британското списание Evo. Колата ще бъде предназначена за състезатели любители, които участват във все по-популярните любителски състезания на специални писти. Каросерията на Falen е изработена изцяло от карбон, неговите размери са близки до тези на  Porsche 911. Собственото тегло на този автомобил ще бъде около 1 000 кг., като само двигателят ще тежи около 130 кг. Двигателят на Falen ще има 10 цилиндъра и обем от 5.5 литра и е разработен от британския производител на двигатели Judd. Мощността на този двигател ще бъде около 800 к.с. Judd произвежда двигатели за марки като Honda, Yamaha, Mazda, Toyota, Nissan и Lotus. Фирмата снабдява с подобен двигател и редица професионални състезателни автомобили, участващи в надпреварата 24 часа в Льо Ман, в категория LMP1. Все още не са известни подробности за динамичните характеристики на Falen, нито цената за която шотландците ще го продават.
Тагове:
fallback
  • #5
    800 ( преди 16 години )
    До maksa :800 коня са си предостатъчно за кола тежаща 1 тон :)
  • #4
    asen ( преди 16 години )
    vzeli sa motivi ot dosta avtomobili: Lambo,Koenigseg,Bugatti.Nadqvam se 4e 6te bude tolkova dobra kolkoto si4kite tezi marki :)
  • #3
    maksa ( преди 16 години )
    awe ne mno qka s 800 kude kude e buggati veyron s 1001 konq
  • #2
    MadMaxXx ( преди 16 години )
    Наистина предницата напомня Ламбо,а цялото купе на Koenigsegg...дано поне хубави характеристики да има.
  • #1
    NANI ( преди 16 години )
    Nqma losho,pravete super kola,no ne kopiraite drugite............ Lamborghini Gallardo
fallback
Последни