IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще покаже концепцията Mazda 1 в Париж

Mazda публикува първите официални образи на бъдещия си модел градски автомобил, който ще има премиера като концепция на автомобилния салон в Париж тази есен.

Mazda ще покаже концепцията Mazda 1 в Париж
Най-вероятно този автомобил ще се казва Mazda 1, като вече е известно, че серийната версия ще бъде в продажба към края на 2009 г. 


Целта е Mazda да изкара модел, конкурент на Volkswagen up! и Toyota iQ. Както вече се знаеше, този модел ще бъде първият при Mazda с дизайна Nagare показан в няколко концепции. Колата най-вероятно ще бъде с плъзгащи се врати и възможност за промяна в интериора, което ще я направи практична в градски условия. 


Шеф дизайнерът на европейския център на Mazda Питър Бъртуисл (Peter Birthwhistle), заявява: „Крайният продукт ще бъде дори по-радикален от показания сега. Колата ще е предназначена за млади хора, затова в оборудването ще има неща като изход за iPod, сателитна навигация, Bluetooth и др. Колата ще бъде ефективна и с много ниско тегло”. 

Концепцията която ще видим в Париж ще има хибридна система от двигател с горивни клетки и електродвигател.
0 от 500