IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Райконен закупи Corvette от Шарън Стоун

Действащият шампион във Формула 1, Кими Райконен закупи Chevrolet Corvette от 1974 г. за 200 000 евро.

Райконен закупи Corvette от Шарън Стоун
Интересно е, че предишният собственик на уникалната кола е холивудската звезда Шарън Стоун. Райконен закупи автомобила на благотворителна акция на Фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон, проведена преди състезанието във F1 в Монте Карло. 


Уникалното в новата кола на Райконен е това, че тя е изминала само ....4 мили. Колата е била държана по-скоро като украса и въобще не е била карана от предишните й собственици. 

В този смисъл, макар 200 000 евро да изглеждат голяма сума за един Corvette от 1974 г., Райконен направо е ударил джак пот. Особено когато се сравни с придобивката на индийския милионер Диджай Малия, който на същия благотворителен търг заплати 226 000 евро за пианото на Елтън Джон, на което през 2001 г. той композира песните от албума “Songs from the West Coast”, съобщава агенция Reuters. Малая е собственик на отборът Force India Formula 1.
0 от 500