IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen с интересни модели на тунинг шоуто във Вьортерзее

Тази седмица в Австрия се провежда голямото тунинт шоу, наречено Wörthersee Tour tuning show.

Volkswagen с интересни модели на тунинг шоуто във Вьортерзее
От него ще ви представим два експоната на Volkswagen - спортна концепция на новото VW Scirocco GT24, която е версия за движение по общите пътища на състезателния Scirocco Race Car, и VW GTI Performance, кола с фабричен тунинг и дизайн. 


Според производителите от VW, новата концепция на GT24 ще бъде първообраза на бъдещето Scirocco R. Спортната концепция е с двигател тип TFSI с обем 2.0 литра и максимална мощност 325 к.с. Предаването е към предните колела, скоростната кутия е модернизиран вариант с два съединителя. 


Също като пистовото състезателно Scirocco, което ще видим на пистата в Нюрбургринг този уикенд, новата версия за движение по пътищата е с нова удължена с 227 мм в сравнение със серийната кола каросерия, а следата й е с 61 мм по-широка. Окачването е променено, станало е по-спортно, амортисьорите се регулират, а отстоянието от пътя е намалено със 75 мм. 

Спирачната система е доработена също, като спирачните дискове са с размер 362 мм отпред и 255 мм отзад. Размерът на джантите е 18 инча. 


Интериорът на Scirocco GT24 е лишен от всякакъв лукс, което е помогнало теглото на концепцията да е 1 120 кг. или със 178 кг по-леко от това на серийната версия. Все пак вътре се виждат седалки Recaro, табло от карбон, нов волан и електронен дисплей.
Освен концепцията на състезателното Scirocco, във Вьортерзее VW показва и модел на Golf с фабричен тунинг. Това е VW GTI Performance, изключително екстремен автомобил с отваряне на вратите в стил „ножица”, специални цветове на каросерията и индивидуализиран интериор. 


Седалките са с уникалния дизайн 2+1, като пътникът отзад е в средата на купето. В задната част колата има състезателен вид с двата трапецовидни накрайника на ауспуха и специфичната задна престилка. Огромни спирачни дискове, специални седалки Recaro, олекотени лети джанти, гуми с изключително нисък профил, всичко това дава агресивен спортен вид на колата. 

0 от 500