IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилейна концепция на IDEA

По случай своята 30-та годишнина, италианската инженерингова и дизайнерска къща IDEA разработи нов модел Barchetta, наречен ERA.

Юбилейна концепция на IDEA
Концепцията ще бъде представена днес на Конгреса на Automotive News Europe, който се провежда в Торино. 


Интересното е, че колата е била създадена само за 30 дни, като дизайнът е инспириран от състезателните автомобили от 40-те години. 


Мениджърите от IDEA са взели решение да създадат модела отбелязващ юбилея на 8 април тази година, като са дали само една седмица на своя дизайнерски тим да изготви предложението си. На 15 април дизайнът е бил избран и в IDEA е започнала работа по 24 часа на ден за да бъде колата готова за 30 дни. 


Новата ERA е дълга 4300mm и широка 1840mm, като може да бъде произвеждана в две версии – с четирицилиндров двигател разположен напречно и с предаване на движението към предните колела или да бъде с предаване на движението 4х4 с надлъжно разположен V6 двигател. 


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wartburg ( преди 16 години )
    Много семпъл дизайн, с по-агресивна задна част.Ниската линия на колата,малкият преден прозорец,както и "стърчащите" спортни седалки придават както спортен,така и елегантен вид на целият автомобил.