IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Много нови модели в Skoda

Пазарните успехи на Skoda от последните години са дали кураж на мениджърите на чешката фирма, влизаща в групата VW, да погледнат смело напред.

Много нови модели в Skoda
От фирмата заявиха, че през следващите три години ще пуснат редица нови модели. Първият от тях ще видим още през юли на автомобилния салон в Лондон. Това ще бъде мини SUV моделът наречен Skoda Yeti. 


От Skoda заявиха, че неговият дизайн ще бъде близък до този на концепцията със същото име, която познаваме от няколко години. Колата ще се произвежда на модифицираната платформа на Volkswagen Tiguan, като ще използва и неговата система за предаване на движението към четирите колела, както и други части. 


Пред списание Autocar, хора от чешката фирма са разкрили, че през следващата година ще бъде пуснат в серийно производство изцяло нов модел на компактен седан, близък по размери до Octavia. Този модел ще се произвежда на нова платформа и ще има дизайн близък до този на подобен компактен седан, който VW разработва за американския пазар. Този модел на Skoda ще се продава на всички европейски пазари. 

През 2010 г. Skoda ще пусне своя версия на популярният MPV мадел Sharan на Volkswagen, със седем места. Това ще бъде първият модел на чешката фирма в този сегмент на пазара. По същото време ще се появи и версия комби на второто поколение на Superb. 

Един от най-интересните нови модели на Skoda ще видим през 2011 г. Това е версията на Skoda на мини автомобилът up! на VW, с разположен отзад двигател. Skoda ще участва и в целия проект на мини колата, като ще доставя трицилиндровите двигатели за всички нейни варианти, но в същото време ще разработи и своя версия на каросерията. Най-вероятно версията на Skoda ще има от своя страна два варианта с две и с четири места. 

Също през 2011 г. ще бъде представен изцяло нов Roomster, който ще предлага същата практичност като сегашния, но ще има съвършено различен дизайн, за да отговори на страховете битуващи в Skoda, че по-нестандартния дизайн на Roomster сега ограничава неговите продажби.
0 от 500