fallback

Nissan 370Z замества 350Z

Наследникът на Nissan 350Z, бъдещият 370Z, ще бъде една „еволюция с ударение върху динамиката и скоростта”, по думите на главният дизайнер на фирмата Широ Накамура.

На специална презентация на целия моделен ред на Nissan, Широ Накамура показа пред журналисти „тийзър” на бъдещият Nissan 370Z и заяви, че двуместното купе ще бъде по-агресивно и бързо от 350Z. От "тийзъра" не може да се правят категорични изводи, но е ясно, че най-важните пропорции на Z модела остават непроменени, силуетът на колата също. Ново е това, че бъдещият 370Z ще има по-къса колесна база в сравнение с тази на 350Z, която е 2650 мм. Как това ще се отрази на пространството в колата, което и досега беше относително малко, остава да се види. Главната цел обаче е да се повиши динамиката и скоростта и това е решило въпроса. Името на Nissan 370Z показва повишения обем на двигателят V6, който вече е 3.7 литра. В този си вид произвежда 326 к.с. максимална мощност. Същият двигател е монтиран на купето Infiniti G37 за американския пазар и при него мощността е 330 к.с. При досегашния 350Z максималната мощност е 309 к.с.. Очаква се скоростната кутия да бъде механична с шест степени, както досега, но ще има и опция със седем степенен автомат с превключване на скоростите от волана. От Nissan обявиха, че интериорът на 370Z ще бъде подобрен съществено спрямо интериора на 350Z, защото това беше една от слабите страни на иначе популярното спортно купе на Nissan. Стана ясно и това, че скоро след премиерата на новото купе ще се появи и негова открита версия, както беше и досега. Бъдещият роудстер ще има и дизелов вариант, което е новост при Nissan. Този ход цели да подобри конкурентоспособността на колата в Европа, като 370Z може да съперничи с Audi TT TDI. Новият Nissan 370Z ще има официалната си световна премиера през ноември в Лос Анджелис, а продажбите ще започнат през първата половина на 2009 г.
Тагове:
fallback
  • #2
    denver ( преди 16 години )
    Nissan-a a samo 280 bhp, neznam otkade go izkaraha 309, a za tova 4e e dobra kola nqma spor.no az li4no bih si vzel za sa6tite pari Mustang GT500 i prosto bih kartil mifki i vani i t.n.
  • #1
    NANI ( преди 16 години )
    A we nz za vas,no vsi4ki predavaniq za avtomobili,koito sam gledal(a i 4el) izkarvat Nissan Z350 po-dob1r ot nemskite si konkurenti,a dali e taka?Struva mi se ,4e da:)Ili se l1ja:))))))))))))
fallback
Последни