IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Huanghai Plutus – нов „братовчед” на Chevrolet Colorado

С марката HuangHai Plutus на китайският пазар се представя пикап, който не се и опитва да скрие, че е прекопирал външния вид на американския Chevrolet Colorado.

Huanghai Plutus – нов „братовчед” на Chevrolet Colorado
Марката HuangHai е част от международния консорциум Liaoning SG Automotive Group, който има 11 заводи, дилърски центрове освен в Китай, също и в САЩ и Южна Корея. 


Освен производството на автомобили, групата се занимава и с производството на скоростни кутии и системи за окачване на автомобили, както и с производството на автобуси с марката HuangHai. Наред с новия пикап Plutus, сега в HuangHai произвеждат и SUV модел, който е абсолютно копие на Hyundai Santa Fe, както и модел трудно отличим на външен вид от SsangYong Rexton. 


Разбира се, приликите между HuangHai Plutus и Chevrolet Colorado свършват когато започне сравнението между техническата част на двата автомобила. 


Да споменем само, че вместо мощният осем цилиндров двигател на Chevrolet, китайският пикап е с бензинов двигател с обем 2.0 литра и мощност 100 к.с. Може да се избере и турбодизелов агрегат с обем 2.8 литра и мощност 92 к.с.
0 от 500