IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Artega GT в серийно производство от лятото

Проектът на немската фирма производител на спортни автомобили ще достигне своята кулминация още това лято, когато започва серийното производство на Artega GT.

Artega GT в серийно производство от лятото

От фирмата съобщиха, че в началото ще се започне с къса серия на Artega GT, автомобилът който с нещо напомня на Porsche Cayman. Вече е ясно, че в завода на фирмата в немската провинция Вестфалия първоначално ще се произвеждат по два автомобила дневно. 


Ако моделът постигне успех, обемът на производство може да се повиши до десет пъти, като на ден след около две години ще се произвеждат по 20 коли. От Artega съобщиха, че са започнали да изграждат свои търговски центрове в нови страни, сред които и Великобритания и в скоро време ще пуснат и варианти с десен волан на своя нов модел. 


След това ще се появи и открита версия на Artega GT - роудстер, която трябва да се конкурира с Porsche Boxster. 

Artega GT ще бъде с шестцилиндров двигател с обем 3.6 литра от Volkswagen, с максимална мощност 300 к.с. Движението ще се предава към задните колела от познатата скоростна кутия, също на VW, DSG.
0 от 500