IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker напредва със своята Karma

Fisker иска да пусне в серийно производство хибридния си автомобил Karma в края на следващата година.

Fisker напредва със своята Karma
Автомобилът вече преминава през тестове, при които беше „хванат” неофициално от папараци. 


Всъщност концепцията на базата на която ще бъде произвеждан този автомобил вече е позната, защото беше представена само преди пет месеца на автосалона в Детройт. 


Новата Karma ще бъде хибриден автомобил със системата за директно зареждане от електрическата мрежа plug-in. Колата ще има възможност да използва изцяло електроенергия за по-къси пътувания и ще разчита на мотор с вътрешно горене при по-дълги такива. 

Този двигател също ще зарежда акумулаторните батерии, каквато функция ще имат и слънчевите панели разположени на покрива на колата. Спирачната система ще има и регенеративни функции, като ще произвежда електроенергия когато бъде задействана. 


Fisker вече потвърди, че електромоторът и всичко около електрическата част на колата ще бъде доставено от Quantum Technologies. Източник от фирмата твърди, че двигателят с вътрешно горене ще бъде с обем 1.4 литра отVolkswagen. 

Автомобилът ще може да изминава до около 80 км само с електроенергия и ще има максимална скорост от 200 км/час. Ускорението от място до 100 км/час ще става за 6 секунди. 


Все пак трябва да се каже, че Fisker трябва да реши поне два проблема преди да изкара колата на пазара. Първият от тях е съдебно преследване, което обвинява фирмата, че е откраднала оригиналният дизайн на Karma от своя конкурент Tesla Motors. Другият проблем си остава разработването на надеждна и безопасна литиево-йонна батерия. 

Ако Fisker се справи с тези два проблема, Karma може да се появи по американските улици до края на следващата година, а скоро след това и в Европа.
0 от 500