IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на третото поколение на Toyota Prius напредва

Разработката на третата генерация на хибридния автомобил Toyota Prius вече е към своя край.

Разработката на третото поколение на Toyota Prius напредва
Колата ще има дебют на автомобилния салон в Детройт през януари 2009 г. Продажбите в Европа ще започнат през втората половина на следващата година. 


Според последни информации за бъдещата Toyota Prius става ясно, че тя ще бъде по-голяма по размери от сегашната. Освен това ще има още по-ефективна хибридна система с по-ниски вредни емисии и разход на гориво. Бъдещият хечбек ще е с около 100 мм по-дълъг и с 30 мм по-широк от сегашния. 

За да се справи с по-голямото купе двигателят ще бъде с обем 1.8 литра вместо сегашните 1.5 литра. Максималната мощност ще достигне 100 к.с. От Toyota поясняват, че ще постигнат по-високата мощност и едновременно с това ще подобрят ефективността. Според публикации в Япония разходът на гориво ще бъде намален най-малко с 12% и ще достигне малко над 4 литра на 100 км. Вредните емисии C02 ще бъдат 90g/km. 


В началото и третото поколение на Toyota Prius ще бъде със сегашните никел/метални акумулаторни батерии, а към 2010 те ще бъдат заменени с далеч по-ефективните литиево-йонни батерии. 

По това време ще се появят и първите варианти на Prius със системата за зареждане от електрическата мрежа plug-in. 

Вече е известно, че третото поколение на хибридния модел ще бъде произвеждано в няколко разновидности на каросерията, доста различни помежду с, но всичките с марката Prius. 

Скиците които показваме сега са само една от бъдещите версии. Ще има дори и мини ван Prius, който ще бъде създаден на базата на концепцията Hybrid X, която видяхме в Женева 2007 г.
0 от 500