IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Все пак „baby” Cayenne?

За появата на нов SUV модел на Porsche, позициониран под Cayenne, се говори отдавна. Сега по всичко личи, че получаваме потвърждение за това.

Все пак „baby” Cayenne?

На пистата в Нюрбургринг беше забелязан прототип отговарящ на описанията на бъдещия „baby” Cayenne. 

Макар доскоро от Porsche да отричаха за подобен модел, сега нещата се променят. С придобиването от страна на Porsche на увеличен дял във Volkswagen, спортната фирма получава достъп до редица технологии, платформи и компоненти, включително такива за луксозен компактен SUV, какъвто е Audi Q5. 

Точно както Cayenne беше базиран на Q7/Touareg, така и бъдещият „baby” Cayenne може да стъпи върху технологията и платформата на Q5. 

Новият модел ще бъде с двигатели V6 и V8 вкл. в турбо версии. Мощността ще варира от 280 к.с. при V6 и вероятно ще стига до 500 к.с. при би-турбо V8. Сред двигателите ще бъде и този с новата технология на Porsche за директно впръскване на горивото. 

Сред скоростните кутии ще се предлага и съвсем новата с два съединителя, която ще видим за първи път при 911 след скорошното му преминаване през фейслифт. 

Очакваме автомобилът да има впечатляваща динамика, като ускорението от място до 100 км/час да бъде за под 5 секунди. Максималната скорост на бъдещия „baby” Cayenne ще бъде 290 км/час. Говори се и това, че именно бъдещият малък Cayenne може да бъде първият модел на Porsche с дизелов двигател, който вероятно ще се появи около година след премиерата на модела.
0 от 500