IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Ловеч май ще сглобяват Brilliance

Край Ловеч ще се строи завод за сглобяване на китайски леки автомобили, за който ще бъде предоставен общински терен.

В Ловеч май ще сглобяват Brilliance

Според слуховете, в Ловеч ще се произвеждат "джипове за 10 хил. долара". "Литекс" на футболния бос Гриша Ганчев е пред подписване на лицензионно споразумение с китайски производител.

Новото дружество ще се нарича "Литекс моторс". В него 92% има футболният бос, а останалите 8% са на Корпоративна търговска банка, пише "Стандарт". Съдружниците обаче отказват да разкрият името на китайската компания, тъй като сделката не е финализирана. Все пак въпросният производител изглежда е Brilliance.

Предвижда се до една година заводът да бъде построен и да започне работа, разказаха за "Стандарт" запознати със сделката. В града на люляците ще се правят евтини коли, за които ще се търси пазар във всички държави от Балканския полуостров. Най-скъпите джипове с всички екстри щели да са 20 хил. долара.



Най-популярният модел на китайската марка в Европа е BS6 (на снимката), чиято цена започва от малко под 16000 евро.
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hm ( преди 15 години )
    samo kompleksari v taq darjava!
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ЦЕНИТЕЛ ( преди 16 години )
    Внимание! Внимание! Внимание! Ако не се наблегне на ЕКСПЛОТАЦИЯТА "качеството". Ако не се наблегне на ТЕХНОЛОГИИТЕ "ефективността". Рисковия капитал изчезва. Съвета ми е да се привлече като съакционер професионална проектанска фирма или силен конструктор от бранша примерно да се покани "Румен Антонов". Като задължително е дяла на държавата да е 51% от общия КАПИТАЛ като застраховка от политически фалит заради смяна на политическата партия във власта. Току изложеното е основен критерий за успешно задържане на дългосрочна рискова инвестиция. Китай не са традиционни автопроизводители. Технологията която предлагат е от преди 10години: да неговорим за материялите които използуват. В случая старите коли са за предпочитане. Според мен е необходимо да се форсира агресивно увеличаването на общия КАПИТАЛ като се наблегне на проектиране и моернизация...
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ros63 ( преди 16 години )
    Завода в Шенян продава 3000 седана за една година в Германия, Холандия и Швейцария.Brilliance М1 е седан, бизнес класа с дължина около 5 м. Двигател Mitsubishi 2.0 л-129к.с. и 2.4л 133к.с.. Трансмисия 5 ст. механична. (INVECS II).Brilliance M2 Двигател Mitsubishi 2.0 л и 1.8 л 136к.с , също и 2.0л турбодизел на немската компания FEV.Красивата Brilliance M3 е създадена с помощта на Porsche (шасито) и FEV (1.8 л. -170к.с. турбодвигател с въртящ момент 235 Нм за диапазон 2000-4500 об/мин), трансмисия-4степенна ZF. Оринтеровъчна цена 22000 $.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wartburg ( преди 16 години )
    на външен вид е супер показаната кола...но не бих си купил кола с надпис МАДЕ IN CHINA :DDDD
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    един ( преди 16 години )
    Вижте тестовете на китайските автогуми-където другите спират до нула, китайските са на 45 км/ч.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    driver ( преди 16 години )
    http://***.youtube.com/watch?v=F06LjugtIUo&feature=relatedза Бога братя не купувайте...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Driver ( преди 16 години )
    Ne6to kato moskvi4-aleko ili...reno-dacia..;PP
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    GINO ( преди 16 години )
    Защо да е пародия? Всички световни производители вече местят производството си в Китай. Както навсякъде и там има качествена и некачествена стока. Въпросът е какво ще се произвежда тук.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 16 години )
    Kitaiska kola zglobena v B1lgariq,xaxaax tova shte e bahti parodiqta na avtomobil:))))))))