IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещият Saab 9-3 ще се произвежда в Швеция?

B General Motors, групата собственик на Saab, вече са решили, че производството на следващото поколение Saab 9-3 ще бъде в Швеция.

Бъдещият Saab 9-3 ще се произвежда в Швеция?

Това твърди немският ежедневник Handelsblatt. Досега се считаше, че новата генерация на модела 9-3 ще се произвежда в Германия. Още през 2005 г. от GM твърдяха, че новият Saab 9-3 ще се произвежда в завода на Opel в Рюселсхайм. 

Сега промяната идва, след решение новият Saab 9-3 да бъде произвеждан на по-малка платформа. Това се прави с цел да бъдат намалени вредните емисии на флотилията на Saab. От друга страна идеята е новият 9-3 да бъде възможно най-далеч от бъдещия Saab 9-5, за да няма вътрешна конкуренция. 

Това означава, че следващият Saab 9-3 ще бъде произвеждан най-вероятно на платформата Delta, което ще става в завода на GM в Тролхатен, Швеция. 

Като следствие на всички тези промени, новото поколение на Saab 9-3 ще се появи по-късно от планираното досега и вместо през 2009-10 ще бъде на пазара през 2011 г.
0 от 500