IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat ще прави модел на базата на Audi

Seat ще покаже новият си семеен автомобил на салона в Париж тази есен. Интересното е, че бъдещият нов Seat получава редица от стилистичните и технически елементи на сегашното Audi A4.

Seat ще прави модел на базата на Audi

Официално разпространените скици на бъдещия Seat с кодово име Bolero, ясно показват приликата с кабриолета на Audi A4. 


Пропорциите, формата на прозорците, шасито, окачването, вратите ще бъдат от Audi, официално съобщават от компанията. 

Двигателите за новият Seat ще бъдат набор от бензинови и дизелови агрегати, сега познати от моделите на Audi и VW. 

“Този подход може и да не изглежда типичен за автомобилния дизайн, казва Лук Донкерволке (Luc Donckerwolke), главен дизайнер на Seat, работил преди това и за Audi, но вярваме, че по този начин марката Seat ще завоюва повече позиции в един силно конкурентен сегмент. Наред с това, един модел на базата на Audi A4 ще носи без съмнение и качеството и надеждността характерни за тази марка”, обяснява Донкерволке. 


Seat ще започне серийното производство на новия си модел от декември в своя завод в Барселона, като целта е още до март 2009 г. да се постигне капацитет от 40 000 автомобила годишно. 

Все още няма данни за цената на новия Seat, но източници от фирмата твърдят, че тя ще бъде съпоставима с тази на новата Skoda Superb. Автомобилът на Seat ще предлага спортни качества и динамика, докато моделът на Skoda комфорт и пространство в интериора.
0 от 500