IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Opel потвърдиха производството на два електромобила

През миналата седмица шефът на GM Европа, Карл Петер Форстер (Carl Peter Forster) заяви, че до 2012 г. в Opel ще бъдат инвестирани 9 милиарда евро.

В Opel потвърдиха производството на два електромобила

Средствата ще отидат главно за разработката на нови модели и двигатели за фирмата. Стана ясно, че Opel ще пусне около 20 нови модели през следващите пет години. Това потвърди и шефът на GM Рик Уагонър (Rick Wagoner), който поясни, че част от тях ще бъдат електромобили произведени на базата на новата платформа и технология E-Flex. 

Това е хибридна технология тип plug-in на GM, която позволява акумулаторните батерии на електромобила да се зареждат директно от електрическата мрежа. Първият сериен модел на групата с тази технология ще бъде Chevrolet Volt. При него ще има комбинация от електродвигател и двигател с вътрешно горене. Акумулаторната батерия ще бъде литиево-йонна. 

През миналата година във Франкфурт видяхме концепция на технологията E-Flex, (на снимките), наречена Flextreme MPV. Именно на нейна база ще видим няколко нови модели, казва Уагонър за Automotive News Europe. 

Специално за двата електромобила на Opel, Рик Уагонър потвърди, че ще бъдат произвеждани в Германия на платформата на следващото поколение Astra и ще имат глобално разпространение. Вече е сигурно, че един от моделите ще бъде серийна версия на концепцията Flextreme, докато вторият ще бъде с по-обемна каросерия и много място в интериора.
0 от 500