IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще пусне 20 нови модели до 2012

Шефът на GM за Европа Карл Петер Форстер потвърди, че Opel ще получи инвестиция в размер на 9 милиарда евро за периода от настоящия момент до 2012 година.

Opel ще пусне 20 нови модели до 2012
Целта на инвестицията е завръщане на изгубени пазарни дялове и развитие на нови модели и двигатели. Според медиите в Германия, 6.5 милиарда евро ще се използват за разработването на до 20 нови модели на Opel, включително хибриди и изцяло електрически автомобили.



Списъкът с нови модели включва наскоро представения наследник на Vectra Insignia седан (на снимката), Meriva MPV (планирана за 2009 година), новата генерация на Astra (трето тримесечие на 2009), Zafira (2010) и Corsa (2011), а също и различни версии на тези основни модели.

Според Automotive News Europe, Insignia ще се появи и във версии купе, комби и кросовър. Astra също ще има нова версия купе, докато Tigra вероятно ще отпадне от производство от следващата година. Моделът ще бъде заместен по-късно от нов купе-кабрио базиран на Corsa. Очакваме също нов SUV Antara, както и кросовър, отново на базата на Corsa.
Що се отнася до хибридите и електроавтомобилите Opel ще разработва модели, които ще се базират на задвижването E-Flex от Chevrolet Volt.
0 от 500