IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford произведе девет милиона „мустанги”

Ford съобщи, че е произведен деветмилионният Mustang. Това е версия Ford Mustang GT кабрио.

Ford произведе девет милиона „мустанги”

Юбилейният автомобил е произведен само седмица, след като бяха отбелязани 45 години от появата на този модел. Днес Ford Mustang е един от най-продаваните спортни автомобили в света. 

Това е най-дълго произвеждания модел на Ford, който излиза на пазара на 17 април 1964 г. на Световното изложение в Ню Йорк. Днес всяка втора спортна кола продадена в САЩ е Ford Mustang. Още на втората година от неговата поява са продадени над 1 милион броя от Ford Mustang, рекорд за продажби на един единствен модел в цялата история на автомобилостроенето. 

Днес се произвежда петото поколение на колата, каято има версии купе и кабриолет. След около година и половина моделът ще бъде обновен и с нов дизайн. Дали това ще бъде шесто поколение или обстоен фейслифт, все още не е решено. Знае се обаче, че колата ще бъде произвеждана на новата глобална платформа на Ford за автомобили със задно предаване. Новият Ford Mustang ще има напълно независимо окачване и ще бъде предложен с нов набор от усъвършенствани и по-ефективни двигатели.
0 от 500