IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново поколение трицилиндрови двигатели на PSA

Френската автомобилна група PSA Peugeot Citroen съобщи, че разработва ново поколение двигатели с обем от 1.0 литра и три цилиндъра.

Ново поколение трицилиндрови двигатели на PSA

Различните модификации на новия двигател ще имат мощност от 70 до 100 к.с. Най-силната версия на трицилиндровия двигател ще бъде с турбина. 

Прогнозите са този двигател да доведе до значително намаляване на средните вредни емисии от CO2 от автомобилите на PSA. Очаква се с новия двигател да се появят на пазара модели, които ще имат емисии от CO2 по-ниски от 100 г/км. 

Вече е решено трицилиндровият двигател да бъде произвеждан в два завода, като единият ще бъде във Франция, а другия в източна Европа. Заводът във Франция ще произвежда годишно по 600 000 двигатели и ще заработи с пълен капацитет от 2011 г. Мястото за бъдещият завод на PSA Peugeot Citroen в източна Европа ще стане известно до средата на тази година, като заводът трябва да заработи до 2012 г.
0 от 500