IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini ? Не, Lifan 320

Вече сме имали възможност да пишем в automedia.bg за дизайна на някои китайски автомобили, който просто е взет от съществуващи, при това много популярни модели.

Mini ? Не, Lifan 320

Изложението в Пекин тази година показа и много оригинални китайски творби, но не премина и без скандални модели. Този път това е „китайското Mini” или Lifan 320. 

Приликата е толкова голяма и очевидна, че това може да стане класически пример за кражба на идеи при автомобилния дизайн. Все още няма реакция от BMW, но при досегашните случаи засягащи Smart, BMW, Fiat и други световни производители, намесата не е имала големи резултати. 

Китайската Lifan Group представя в Пекин серийната версия на Lifan 320, което значи, че производството на колата ще започне скоро, а според информация на фирмата продажбите ще започнат от август в Китай. 

Автомобилът поема до 5 пътници, има максимална скорост 155 км/час и двигател с обем 1.3 литра и мощност 87 к.с. (64 kW). Според производителите средният разход на гориво е 4.9 литра на 100 км. Размерите на Lifan 320 са: дължина 3745 мм, широчина 1620 мм и височина 1430 мм.
0 от 500